"Jedeš da bi živeo, ne živiš da bi jeo"

U ovoj drevnoj poslovici sažeta je sva suština čovekovog odnosa prema hrani. Da bi osigurao svoj goli opstanak čovek mora da unese u organizam izvesnu količinu hrane; da bi živeo zdravo i kvalitetno ta hrana mora da bude pravilno izbalansirana; da bi bio zadovoljan i srećan potražiće izazov u novim ukusima i lepo dekorisanim i serviranim obrocima.

Od davnina ljudi su za sebe uvek uzimali ono najbolje iz prirode, i iz takve ishrane crpli za sebe fizičku i mentalnu snagu. I mi treba da poštujemo ta nepisana pravila ljudskog tela i da pravilnom ishranom obezbedimo psihofizičku ravnotežu organizma. U moderno doba, u sve većoj ponudi popularne brze hrane i teških prerađevina, možda pomalo zaboravljamo tradicionalnu kuhinju i njen značaj. Posledice tog našeg nemara i lakog i preteranog prihvatanja nekvalitetnih kalorija vidljive su brzo i na svakom koraku - opšte nezadovoljstvo, frustracija, gojaznost, bolest i prevremeno starenje. Zato pravilna i zdrava ishrana danas postaje prioritet savremenog čoveka. Redovni obroci, optimalna količina, pažljivo birana, pravilno obrađena, znalački izbalansirana i lepo servirana hrana garant su da ste za sebe uradili najbolje.

Zato da ponovimo:
Hrana nije naš jedini cilj i zadovoljstvo i zato - ne živiš da bi jeo.
Jedeš da bi živeo, ali ne preživeo, već živeo zdravo, kvalitetno, srećno i dugovečno.